Zadržki

Zadržki

Bo ali ne bo žgečkalo…to je sedaj vprašanje!

Največkrat glasno izražen zadržek številka 1, pri bodočih strankah je, da se bojijo preizkusiti refleksoterapijo, ker menijo, da jih bo žgečkalo. Opažam, da je ta strah večji pri moških kot pri ženskah. (Možakarji, brez zamere.)

V veliko zadovoljstvo mi je, ko že kaj kmalu na začetku terapije stranke ugotovijo, da je bil strah neupravičen. “Ni žgečkalo. Pravzaprav je bilo, nepričakovano, zelo prijetno,” je presenečena izjava 42. letnega možakarja. Sam za sebe pravi, da doma ne more prenesti, če ga otroka poskušata žgečkati kjerkoli po telesu, kaj šele po podplatih.

Rada poudarjam, da terapevtski prijem ne žgečka. 

Ojoj! Moja stopala so…trenutno “neurejena” oziroma niso ravno “najlepša”.

Zadržek št. 2, ki se največkrat poraja bolj pri damah.

Pri besedi »neurejeno« je na prvem mestu mišljena depilacija. Naj vam, drage dame, izdam veliko skrivnost. Za kvalitetno izvedbo refleksoterapije depilacija NI POTREBNA. Res ne! Tudi na učinek refleksoterapije dlake ne vplivajo. Torej naj vam depilacija ne bo izgovor, da ne bi prišli razvajat svojih stopal.

 

Na drugem mestu je pod besedo »neurejeno« mišljena suha ali zadebeljena koža. Ponovno izdam skrivnost. Zadebeljena koža na stopalu mi lahko pove kaj o vaših navadah, kot je npr. to, da si v življenju veliko preveč jemljete k srcu.

In na tretjem mestu so takšni in drugačni nohti. Naj vam zagotovim, da se s tem ne potrebujete obremenjevati.

Kaj pa zadržek, ko stopala niso »ravno najlepša« (čeprav ne vem točno, kaj je gospa s tem mislila.  Mogoče konstrukcija njenih stopal ali seštevek vseh zgoraj omenjenih zadržkov, ne vem…)?

Hm… Ta zadržek je resnično le v glavi in v glavi ostane izključno do trenutka, ko je potrebno stopala pokazati… po prvi terapiji zadržek dobesedno izpuhti.